Daan de Leeuw

Daan de Leeuw
Bijzondere Houtbewerkingen

KVK : 09156357

Hanekampweg 33b
7104 AW Winterswijk

Mob: +31 (0)6 20254317
E-mail: info@bijzonderehoutbewerkingen.nl
Over Daan de Leeuw
Daan de Leeuw geboren in 1963 te Lichtenvoorde en altijd geïnteresseerd geweest in houtbewerking. Hij deed de LTS bouw en ging vervolgens naar Rotterdam om daar zijn MTS studie te vervolgen voor Meubelmaker/Antiek restaurateur. Zeven jaar lang werkte hij met succes aan antieke meubel restauratie opdrachten voor particulieren en antiek handelaren door heel Nederland.

Na een wereldreis van 1½  jaar belandde hij in Wales waar hij werkte als leraar hout bewerking. In deze negen jaar deed hij zelf tal van studies en leerde werken met de vele materialen die de natuur ons te bieden heeft zoals; wol, leer, hout, wilgen, metaal en klei. Hij leidde verschillende craftcamps en organiseerde tal van seminars en ontwikkelde cursussen aangesloten bij de OCN (Open College Network) een landelijk erkent studie orgaan.

Daarnaast begeleide en coördineerde hij co-workers in verschillende craft workshops. Ondertussen ontwierp en maakte hij zijn eigen authentieke meubelen en leerde van een bekende Walese stoelen maker John Brown het ambacht van "The Wales Stick Chair" Na 9 jaar met plezier in Wales te hebben gewerkt was de behoefte groot om zijn eigen werkplaats weer te kunnen gaan runnen. Hij vond een prachtige werkplek in Winterswijk en begon daar, met zijn inmiddels verbrede kennis als, meubel maker, designer en kunstenaar zijn nieuwe bedrijf. Toch hield hij veel contacten over die hem tot op de dag van vandaag telkens weer naar Engeland leiden om aldaar verschillende projecten uit te voeren.